Friday, June 8, 2012

Ia adalah kemalangan..

Dua hari lepas masa balik dari ofis, sedikit jem di lorong duta..pelik tak pelik saya tak hairan sangat walaupun ketika cuti sekolah. Sebab kadang-kadang, walaupun cuti sekolah, jem nya lebih teruk dari hari biasa..kadang-kadang sangat clear..masa tu mula keluar teori, kalau tak jem, 'ramai mammydaddy bercuti dengan anak-anak ke oversea' la..'ramai yang balik kampung la'..kalau jem, emm eh? lupa la teorinya..emm tak payah la fikir..

Bila jem macam tu saya ikut mood juga akan naik ke jalan parlimen dan buat u-turn untuk masuk ke jalan duta, kemudian ambil susur kiri keluar ke jalan yang lalu depan muzium dan istana lama..hehhe nama jalan tu jalan istana eh?..tak tahu la tahu lalu je..

Tapi ke depan sikit nampak ada kemalangan, saya tak perasan mulanya..dah dekat nak lalu sebelah baru perasan. sederet tiga buah kereta di lane paling kanan..tidaklah berhimpit antara satu sama lain 3 kereta tu, masih ada jarak..yang agak teruk sedikit adalah myvi, di tengah-tengah antara dua kereta..bumper belakangnya kemik..sambil lalu sambil menoleh sedikit..kemudian saya perasan di depan kereta yang berada di hadapan myVi tu ada bongkah plastik yang selalu disusun di tepi jalan jika jalan sedang diperbaiki..memang jalan di situ sedang di touch up di bahagian tengah (bahagian pokok-pokok pemisah jalan menghala ke kuala lumpur dengan jalan menghala ke seremban)..

Bongkah plastik itu melintang di tengah-tengah lane kanan jalan menghala ke seremban..huhuhu jadi saya boleh jangka punca kemalangan tu..

harap-harap mereka ok..tetapi rasa terkejut tu mesti ada..semoga Allah permudahkan urusan mereka..

No comments:

Post a Comment